3 simpele manieren om het gevoel van eenzaamheid te laten verdwijnen.
In de afgelopen weken hoor ik dagelijks verhalen van vrouwen die zich eenzaam voelen. Lockdown, thuisonderwijs, avondklok, werken en niet even de deur uit kunnen om gezellig met vriendinnen af te spreken. Even dat momentje voor jezelf kunnen pakken.

In haar jeugd werd Leonie altijd bewonderd vanwege haar turntalent. De meest ingewikkelde oefeningen had ze snel onder de knie, ze won prijzen en werd aan alle kanten bejubeld. In het begin werkte dit fantastisch voor haar, het vergrootte het plezier dat ze had in het turnen. Ze genoot van alles dat gebeurde, trainde 4 dagen in de week en ging er helemaal voor. De stroom met lovende woorden ging maar door. “Je doet het geweldig Leonie!”. “Wauw! Ik wilde dat ik jouw talent had.”

Nou wil ik dat wel eigenlijk heel graag… maar wat als het niet lukt? Of wat als het wel lukt… kan ik dan het succes wel aan? Wat als mijn partner het nou helemaal niks vind en hij mijn plan compleet afkraakt… En wat zullen m’n vriendinnen er wel niet van vinden, misschien vinden ze het wel een belachelijk plan… Waar moet ik beginnen? Ik heb dit nog nooit eerder gedaan en wil niet raar overkomen omdat ik zogenaamd niet weet waar ik mee bezig ben. Hoe gaan we dat dan thuis doen?...

Waarom voel ik me toch altijd zo ontevreden? Het is niet een gevoel dat overheerst ofzo, maar meer iets dat altijd op de achtergrond sluimert… Er zijn zoooo ontzettend veel dingen die ik moet doen maar eigenlijk helemaal niet zo leuk vind en dat geeft een soort van onderhuidse irritatie.

Ik begeleid ambitieuze, ondernemende grandioze vrouwen. Ze zijn toegewijd, getalenteerd en briljant. Heel vaak hebben ze zelf niet in de gaten hoe getalenteerd ze zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat ze 'er niet klaar voor zijn' om stappen te zetten om te gaan voor wat ze ECHT graag willen. Ze zijn vooral gericht op de dingen waar ze niet goed in zijn en vergeten daarbij te kijken naar wat ze wel goed kunnen. Ze zitten te wachten tot iemand verteld hoe goed ze zijn, ze een promotie geeft of tot...

De fout die veel werkgevers maken. Het welzijn van de werknemers volstaat niet langer met een net salaris. Door de hoge werkdruk, hoge verwachtingen en ontwikkeling van mensen in het algemeen, is er meer nodig dan geld. Meer en meer, draait het om waardering, persoonlijke groei en ontwikkeling van werknemers. Voorkom verlies van waardevolle medewerkers

Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? of wanneer je een fout maakt? Het is me inmiddels wel duidelijk dat een negatief zelfbeeld, perfectionisme en moeite met grenzen aangeven heel vaak verband hebben met stress en klachten die verband hebben met burn-out raken.

Ze zijn met elkaar verbonden en geven hoe dan ook stress. Veel vrouwen hebben last van deze drie dingen. Deze 3-eenheid komt vrijwel altijd samen. Ze versterken elkaar en houden elkaar in stand.

Nienke vertelde me dat ze bijna vakantie heeft. Nog even een paar dingen afronden en dan... VAKANTIE! en na mijn vakantie laat ik me niet meer gek maken door mijn werk. Na de vakantie ga ik rondkijken naar ander werk, iets met minder stress, iets waarbij ik minder moet.

De meeste mensen vinden hun valkuilen heel vervelend. Zodra er anders gekeken word naar de valkuilen zijn het opeens richtingaanwijzers om te ontdekken wat je echt wilt. Graag leer ik je meer over hoe jouw valkuilen je helpen in plaats van ze vooral heel erg vervelend te vinden.

Meer weergeven