10 basisprincipes voor grandioze vrouwen

10 basisprincipes voor grandioze vrouwen

Wacht niet op toestemming om het roer in handen te nemen

De wereld wacht op jou!

Ik begeleid ambitieuze, ondernemende grandioze vrouwen. Ze zijn toegewijd, getalenteerd en briljant.

 

Heel vaak hebben ze zelf niet in de gaten hoe getalenteerd ze zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat ze 'er niet klaar voor zijn' om stappen te zetten om te gaan voor wat ze ECHT graag willen. Ze zijn vooral gericht op de dingen waar ze niet goed in zijn en vergeten daarbij te kijken naar wat ze wel goed kunnen. Ze zitten te wachten tot iemand verteld hoe goed ze zijn, ze een promotie geeft of tot ze ontdekt worden. Klinkt dat bekend?

Het is tijd om jezelf te laten zien, jij grandioze vrouw! Hier zijn 10 basisprincipes zodat jij kunt excelleren en jezelf kunt laten zien aan de wereld.

1. Sluit een deal

Niemand anders dan jij gaat jouw leven vormgeven op een manier zoals jij dat wilt. Niemand anders zal exact begrijpen wat je precies wilt. Fantastische mensen om je heen zullen je toejuichen op het pad dat jij kiest om te bewandelen, maar het is jouw reis. Sluit een deal met jezelf voor deze lange reis die je gaat maken; wat er ook gebeurt, jij bent je eigen beste vriendin en blijft achter haar staan. De hele reis, hoe hobbelig het pad ook wordt. 

 

2. Zie het voor je

Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je uitzonderlijk goed bent in iets dat je heel graag doet? Hoe ziet jouw droombaan er dan uit? Die ene baan die je het allerliefste zou willen? Die droom die je eigenlijk niet durft te hebben omdat het eigenlijk onrealistisch of zelfs een beetje krankzinnig lijkt? Zie het voor je. Dat is jouw uitgangspunt om het ook te kunnen krijgen.

 

3. Verlang

Begin met dingen te doen waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Waar je pretlichtjes van in je ogen krijgt of vlinders in je buik voelt. Voel de adrenaline stromen. Angsten en de stem van je innerlijke criticus zal tegen je beginnen te praten of zelfs te schreeuwen. Dat hoort erbij, ga onverstoorbaar door. Wanneer je een herhalende, onredelijke, gemene stem in je hoofd hoort dan weet je; dat is mijn innerlijke criticus. Hoor wat gezegd wordt en onthoudt; het is slechts een angstige leugenaar die probeert je te beschermen tegen mogelijke risico's. Ga voor het verlangen en leer hoe het verhaal van je innerlijke criticus niet klopt. Ervaar hoe het voelt om je angsten te overwinnen. 

 

4. Doorsta de mening van anderen

Wanneer je gaat voor wat je echt wilt vinden mensen daar wat van. Sommige mensen zullen je toejuichen waar anderen je naar beneden willen halen. Bedenk je dat iedere succesvolle leider, iedereen die haar dromen najaagt zowel fans als saboteurs in haar omgeving heeft. Zorg dat je gewend raakt aan zowel winnen als verliezen, geprezen en genegeerd worden. Leer en laat los, aardig gevonden worden is niet nodig, net als bekend staan dat je een 'lief mens' bent. 

 

5. Wees een pedante trut

Natuurlijk zal je dat nooit worden, zo zit je simpelweg niet in elkaar. Maar doe het toch, een klein beetje, wees een mini pedant trutje. Je kent ze vast wel, van die mensen die altijd en overal hun mening ventileren zonder erover na te denken. Die een groep mensen om zich heen weten te krijgen vanwege hun (vaak ongefundeerde, niet onderbouwde) grootspraak. Wees meer als hen, al is het maar een klein beetje. Dat kan je je best veroorloven. 

 

6. Trek de stem die zegt: 'ik ben er niet klaar voor' in twijfel

Ja, ja, ik weet het. Omdat je van nature veel van jezelf vraagt, perfectionistisch bent kan je altijd wel iets vinden waar je (nog) beter in kunt worden. Je ziet ieder stuk van jezelf dat nog niet perfect is. Terwijl je zit af te wachten tot alles perfect is, zit te broeden op ideeen, tot je er klaar voor bent, zie je anderen om je heen (die pedante trutjes) het gewoon doen! Zij zijn misschien wel minder goed dan jij, er minder klaar voor dan jij, maar ze doen het maar mooi wel even! Dus hup! ga die speeltuin in en begin gewoon voluit met spelen. Ontdek gewoon hoe klaar jij ervoor bent.

 

7. Wacht niet tot je kampioen bent

Ga niet wachten tot er vol lof over je gesproken wordt, tot de complimenten je om je oren vliegen. Wacht niet op een uitnodiging om je stem te laten horen.  Niemand gaat jou ontdekken. (nou, eigenlijk gaan ze dat wel doen maar paradoxaal genoeg, pas nadat je moedig en consequent bent begonnen, je je stem laat horen en allerlei dingen doet die je doodeng vind) 

 

8. Naar wie luister je?

Veel vrouwen met grootse dromen zijn bescheiden en staan open voor hulp. Ze willen advies en feedback verzamelen. Dat is prima, maar let er wel op van wie je dat advies aanneemt. Veel mensen zullen niet begrijpen waar je mee bezig bent. In je hoofd ben je vaak al veel verder en vernieuwender bezig dan de persoon met wie je je idee deelt. Anderen zullen zich bedreigd voelen of hun eigen angst wordt aangeraakt door wat jij te vertellen hebt. Dus bedenk goed naar wie je luistert, evalueer de feedback die je krijgt in plaats van het blindelings te volgen.

 

9. Herstel en laad op

Zodra je je diepste verlangens gaat volgen, dingen gaat doen waarvan je bang bent dat je er nog niet 100% klaar voor bent en je een klein beetje het pedante trutje gaat uithangen, dan vergroot je je comfortzone - flink. Normaal doen we vooral dingen die we fijn, veilig en makkelijk vinden, blijf dat nu vooral ook doen, en vergroot daarnaast je comfortzone. Zoek een uitlaatklep, deel je gedachten met vrienden wanneer je daar behoefte aan hebt. Wees opmerkzaam naar de stappen die je al gemaakt hebt. Check regelmatig je innerlijke accu om te zien hoe veel ruimte je nog hebt om dingen te doen die je spannend vind. Wanneer de accu leeg raakt; herstel en laad op. 

 

10. Laat andere vrouwen weten dat ze grandioos zijn

Laat anderen merken dat je trots op ze bent, waarom ze speciaal voor je zijn, dat ze goede dingen doen. Inspireer ze om ook leiderschap te tonen en in actie te komen. Laat ze merken dat ze er klaar voor zijn. Stap niet in de valkuil van de gedachte; 'omdat ik het moeilijk heb gehad, moet zij dat ook'. (dit kost je onnodig veel energie en is het niet waard) Soms kan je hierdoor hulp uit onverwachte hoek terugkrijgen.

 

Maak jouw eigen pad vrij door het moedig te bewandelen


mijn naam is Linda en ik help ambitieuze vrouwen te groeien in hun zelfvertrouwen zodat ze al haar talenten kan inzetten en kan gaan voor wat ze het allerliefste wil. Ik help deze vrouwen een transformatie te maken naar een leven vol zelfvertrouwen, ze haar stem kan laten horen en ambities na te jagen.

 

 

Ik ben er voor vrouwen met grote dromen en doelen maar zichzelf onnodig klein houden en wegcijferen waardoor ze niet hun volle potentieel kunnen gebruiken en laten zien.

 

Ben jij er helemaal klaar voor om je eigen pad te bewandelen en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Vraag dan een gratis clarity call aan. Tijdens dit gesprek krijg jij helderheid in je #1 verlangen en weet je welke vervolgstappen je kunt zetten om te gaan voor wat je werkelijk wilt.