Luisteren naar je innerlijke stem

Luisteren naar je innerlijke stem

Is het jou ook opgevallen dat op momenten dat je het lef had om naar je innerlijke stem te luisteren het resultaat vele malen beter was dan je je had voorgesteld?

 

Wat mij de afgelopen jaren is opgevallen is dat op het moment dat mensen gaan luisteren naar hun innerlijke stem, hun hartsverlangen, de boodschappen die van binnenuit komen, dat leid tot prachtige dingen. Sterker nog, ik heb nog nooit gehoord dat iemand zei: 'ik wilde dat ik nooit naar mijn innerlijke stem had geluisterd, daardoor is echt alles mis gegaan' 

Als ik het heb over je innerlijke stem dan heb ik het niet over een kritische of kleinerende stem die je onzeker maakt, niet die stem in je hoofd die je angstig maakt. Nee, als ik over je innerlijke stem praat dan bedoel ik de stem die vanuit het diepste van je ziel weet wat goed voor je is. Deze stem spreekt zacht en liefdevol en helpt je het grote geheel te overzien, deze stem helpt je mogelijkheden te zien.

 

Je innerlijke stem weet precies wat jij nodig hebt, wat goed voor je is en zal rustig op je blijven wachten tot jij naar haar gaat luisteren. Ze weet dat je dit zult doen zodra jij er klaar voor bent.

 

Helaas kiezen we er vaak voor te luisteren naar die andere stem, die kritische in ons hoofd. Die ene, die veel harder praat en soms logischer lijkt, die zich laat beïnvloeden door de meningen van anderen, niet die van jou.

 

Wat ging er mis bij mij?

Een tijdje geleden had ik eindelijk door dat ik naar de verkeerde stem in mijn hoofd luisterde, naar die kritische, die praatte zo hard dat ik de stem van mijn hart bijna niet meer kon verstaan. Toen ik me dat realiseerde schrok ik behoorlijk en wist even niet goed wat ik moest doen. Deze kritische stem was zo ver doorgeslagen dat ik 's nachts niet meer goed kon slapen en zelfs angstig geworden was. Me aan één stuk door liet piekeren waardoor deze piekergedachten mijn leven geworden waren. Tegelijk verbaasde het me; ik weet hoe het werkt, wat er nodig is om me goed te voelen, waar ik de stem van mijn hart kan vinden en hoe ik naar haar kan luisteren. Toch heb ik het laten gebeuren en zelfs zo ver dat ik even niet wit hoe ik dit moest omkeren.

 

Met de realisatie wat ik had laten gebeuren voelde ik ook hoe veel stress me dit had opgeleverd, hoe moe ik was en voelde heel sterk de behoefte dit te veranderen. Dat was het moment dat ik erachter kwam dat ik al een hele tijd naar de verkeerde stem luisterde.  Deze kritische stem in mijn hoofd was boos, vertelde me hoe lelijk ik was, dat ik waardeloos was en dat alles zou mislukken.  Doordat deze stem zo luid was werd mijn innerlijke stem compleet overschaduwd.

 

Doorzetten en doorgaan wist ik uit eerdere ervaringen. Iedere keer als ik me erop betrapte naar de kritische stem te luisteren deze een halt toe te roepen. Door naar mijn innerlijke stem te luisteren en mijn gevoel weer te gaan volgen kon ik gelukkig snel mijn focus verleggen, mijn mindset weer veranderen naar positief en direct voelde ik hoe hier energie en focus voor terugkwam.

 

Met meer energie en focus op het positieve ben ik mijn kritische stem te lijf gegaan.  Soms leek het niet logisch te luisteren naar die zachte fluisterende stem die me vertelde wat echt goed voor me was. Toch deed ik het.  Luisteren naar mijn eigen innerlijke stem voor meer geluk, rust en balans in mijn leven. Meegaan met de stroom in plaats van er tegenin te gaan.

 

Doordat ik beter naar mezelf ging luisteren had dat invloed op heel veel dingen in mijn leven. Vriendschappen zijn hechter geworden,  hele fijne gesprekken met mijn lieve partner Peter  kwamen automatisch op gang, mijn bedrijf kreeg een enorme boost en er kwamen hele fijne nieuwe mensen op mijn pad. Kortom heel veel positiviteit alleen door weer echt naar mijn innerlijke stem te gaan luisteren.

 

De les die ik leerde en aan jou wil meegeven;  Laat je niet verleiden naar een negatieve mindset door die kritische stem in je hoofd. Luister met focus naar de stem van je hart, zelfs als dit niet logisch lijkt. Je innerlijke stem weet precies wat jij nodig hebt en wat goed voor je is. Heb het lef om te doen wat goed voor jou is en laat al het andere bijzaak zijn.

Is het lastig voor je deze mindset voor jezelf te creëren?

Dat snap ik! Dit heb ik zelf ook niet alleen gedaan.  Hulp vragen is de eerste en moeilijkste stap weet ik uit eigen ervaring.

 

Wil je je gedachten met mij delen? Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend een clarity call aan