Hoe blijf je positief als alles om je heen negatief is? 3 TIPS

Deze vraag krijg ik heel vaak van mensen; Is het mogelijk positief en happy te blijven als er om je heen allemaal mensen zijn met een negatieve instelling?

Het antwoord is JA! maar ik kan je niet beloven dat het makkelijk is.

 

Je herkent het vast wel;

Je hebt een heerlijke dag, beweegt rustig mee op het ritme van de dag, zit lekker in je vel... en dan opeens - BAM! Daar is iemand die omgeven is van negativiteit, wil roddelen over anderen, blijft maar klagen over alles dat verkeerd gaat, gewoon een negatieve energie heeft. Het volgende moment heb je je laten meeslepen in deze negatieve vibe en heb je er de balen van.

 

Waarom gebeurt dit? Waarom lijkt het zo makkelijk die positiviteit te vergeten en te vervangen voor het negatieve?

Nou, dat zal ik je vertellen. Zowel het positieve als het negatieve is geladen met een hoeveelheid energie.  De emotie met de meeste intensiteit overheerst. In relaties betekent dat de persoon met de krachtigste emotionele energie de toon zet.

 

Dus de volgende keer als jij je helemaal lekker voelt, positief bent en er is iemand in je buurt die dat duidelijk niet heeft op dat moment, maak dan een keuze; laat je je hierin meeslepen of blijf je bij jezelf? Ken je de ander die zo negatief is niet of niet zo goed, dan is het natuurlijk makkelijker bij je zelf te blijven en je niet je te laten meeslepen in die negativiteit dan wanneer het iemand is die dicht bij je staat. Doe jezelf en de ander een plezier en laat je niet meeslepen door dat gezuurpruim.

 

Hoe meer je oefent bij jezelf en je eigen emoties te blijven hoe makkelijker het zal gaan. Het helpt je weg te blijven van de negativiteit van anderen waardoor je eigen plezier niet beïnvloed wordt.

 

Tot je jezelf dit helemaal eigen hebt gemaakt heb ik nog een paar tips voor je

  1. Blijf emotioneel in balans door contact te maken met je eigen lichaam. Voel welke prikkels of sensaties je in je lichaam ervaart op het moment dat je je toch hebt laten meeslepen. Dit houd je in het moment en helpt je terug te gaan naar je eigen emoties.
  2. Mensen die in die negatieve vibe zitten vinden het 'lekker' als je meedoet. Willen erkenning voor hun gevoel. Je zou iets kunnen zeggen als 'ik begrijp waarom je je zo voelt' of 'deze situatie doet echt wat met je merk ik'. Dan maak je voorzichtig, zonder oordeel (of schuldgevoel te geven) de situatie iets luchtiger door het vanuit een ander perspectief te benaderen.
  3. Als je niks positiefs kunt bedenken blijf dan gewoon neutraal. Het belangrijkste is dat jij jouw fijne dag niet laat verpesten door een gevoel dat iemand anders ervaart. Gewoon door te zorgen dat jouw positieve kracht sterker is dan het slechte humeur van de ander.

 

Klaar met gezuurpruim? Wil jij je leven zo inrichten dat dit je niet meer weerhoud van happy zijn? Laat het me weten als je hier wel een handje bij kunt gebruiken