Het emmertje vol...

Veel druk op het werk, een ingrijpende gebeurtenis of niet goed met stress om kunnen gaan zijn vaak de oorzaak om uitgeblust thuis te komen zitten. Je ziet het vaak zelf niet aankomen. Je bent wat geïrriteerd of voelt je onrustig maar het valt allemaal wel mee. Het overkomt mij niet...


Maar zo ineens is het er... Alsof je omver geblazen bent en je niet meer overeind kunt komen. Gelukkig heb ik zelf nog nooit ervaren hoe het is om burn-out te zijn want als ik de verhalen mag geloven is het erg zwaar om er weer uit te komen. Daarom is voorkomen beter dan genezen denk ik zo.

 

Ja ik weet het, het valt allemaal wel mee. Een beetje stress kan je wel handelen. Die druk op het werk wordt wel weer minder. Jij bent sterker dan dit. Het overkomt jou niet. 

FOUT! Dat dachten al die andere mensen ook.

Als de airco van je auto kapot is kan je er prima mee blijven rijden, maar als het 32 graden is en je moet een paar uur in die warme auto zitten dan is het toch wel erg fijn als de airco het doet... Daarvoor ga je naar de garage en de meeste mensen bezuinigen hier niet op.

 

Wat als jouw airco niet meer goed werkt? Als het niet meer zo goed lukt om je hoofd koel te houden. Ergens weet je wel dat je moet ingrijpen maar je bent te druk, of vind het nog niet erg genoeg om in te grijpen. Want immers in een hete auto kom je ook wel op plaats van bestemming.

STOP! Je maakt een fout!

Ja in die veel te warme auto kom je wel waar je zijn moet maar bedenk je eens hoe veel beter je je voelt en fitter bent als die airco in je auto wel werkt! Dus stop met smoezen verzinnen. Geloof mij, het is echt de moeite waard om vroegtijdig in te grijpen. Je bent het waard. Jij bent degene die goed voor jezelf moet zorgen. Niemand anders doet het voor je.

 

Handig om te weten:
In veel gevallen zal je werkgever dit voor je vergoeden. Deze heeft immers een groot belang om jou aan het werk te houden. Dit is vele malen goedkoper dan wanneer jij in de ziektewet komt omdat het je te veel is geworden.

Vraag een gratis verhelderend gesprek aan