Praktijkverhaal #1 Ik heb geen probleem...

Ik heb geen probleem... vertelde mijn cliënt me binnen enkele seconden nadat ik haar had gevraagd wat het probleem is.

 

 

Een aantal minuten daarvoor kwam er een leuke vlotte vrouw op me aflopen die zich voorstelde met de naam Esther* Na een korte kennismaking en een gesprekje over koetjes en kalfjes was het tijd om te bespreken waarvoor ze nou eigenlijk kwam.

In de mail die ik van haar had ontvangen om een afspraak te maken had ze mij al kort uitgelegd waarvoor ze een afspraak wilde maken. Niet lekker in mijn vel, ik irriteer me snel aan mensen en ik slaap heel slecht. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden uit de mail die Esther me stuurde.

 

Voor mij was het dus al duidelijk dat er een hoop verbeterd kon worden en haar kijk op verschillende zaken wel een andere blik kunnen gebruiken. Esther vond het lastig om de stap te zetten om de afspraak te maken om over haar probleem te praten. Ze had haar hele leven altijd zelf alles opgelost. Maar dat lukte niet meer.

 

Eenmaal aangekomen op het punt waar ze eigenlijk voor kwam, haar probleem zei ze:  "Als ik er zo over nadenk ben ik eigenlijk heel gelukkig. Ik heb een leuke baan, ben super verliefd en ben gezond, dus wat zeur ik nou" 

Ik heb geen probleem! Meteen merkte ik aan haar dat ze het liefste zo snel mogelijk het gesprek een andere richting op wilde duwen. "Het valt allemaal wel mee" maakte ze het nog wat krachtiger.

 

 

heel normaal

Dit is iets dat bij veel mensen gebeurt. Op heel veel vlakken ben je gelukkig, je vind van jezelf dat je niet mag zeuren. Je hebt het immers goed. Toch knaagt er iets, niet helemaal gelukkig, er mist iets...

 

Wil jij helemaal gelukkig zijn? Je beste leven beleven?

Kies er dan voor om aan de slag te gaan met ook de kleine dingen. 

 

Denk jij, ik heb geen probleem maar toch ben ik niet gelukkig? Mist er iets? slaap je slecht? voel je je leeg? Vraag dan een GRATIS clarity call aan

 

Vraag nu een GRATIS verhelderend gesprek aan

 

 

 

 

 

*In verband met privacy is de naam veranderd. Het is met toestemming van mijn cliënt geplaatst.

Reactie schrijven

Commentaren: 0