Chakra's, mijn roadmap

Chakra's, mijn roadmap

Misschien heb je er weleens van gehoord, misschien ook niet. Chakra's. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen geen idee hebben wat chakra's zijn, wat ze regelen of waarom je er überhaupt aandacht aan zou besteden. Super jammer! Door te weten wat chakra's zijn, waar ze voor staan en hoe je ze in balans kunt krijgen, kan je helpen een enorme sprong te maken in je persoonlijke ontwikkeling.

 

Voor mij zijn chakra's de wegwijzers in mijn lichaam. Als ik ergens pijn heb, een probleem ervaar of merk dat er een weerstand of een blokkade zich voordoet, zijn chakra's mijn roadmap naar het antwoord; waar moet ik aan werken?

 

Oke oke, het klinkt nog wat vaag. Daarom ga ik je in dit blog stap voor stap meenemen om wat overzicht te krijgen. Ik hoop dat deze informatie jou ook gaat helpen helderheid te krijgen. (en nee, dit is niet zweverig ;-)) 

De 7 basis chakra's

Zoals ik al aangaf, voor mij zijn de chakra's de roadmap in mijn geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid. Het hele systeem is omvangrijk en alles heeft een wisselwerking op elkaar. Misschien ken je dat gevoel wel, als je eigenlijk wilt huilen maar dit niet toelaat. Veel mensen zullen dit omschrijven als 'een brok in de keel hebben'. Dat gevoel heb ik lange tijd in mijn keel gehad. Gewoon instant, het was er altijd. Ik was er zelfs helemaal aan gewent dat het er was. Toen ik doorhad hoe dit in verband stond met mijn keelchakra en wist wat ik moest doen om het op te lossen verdween dat gevoel. Af en toe is dat gevoel weer even terug, gelukkig weet ik dan hoe ik dit oplos.

 

Hoe dat gevoel verdween

Het keelchakra bevind zich in je keel. Het zal je niet verbazen dat het keelchakra ook wel 'De spreker' genoemd wordt. Dit chakra geeft je de macht uit te spreken wat je wilt. Het chakra sluit zich bij verdriet en bij het niet uitten van gevoelens zoals angst of boosheid. Communicatie, creativiteit, eerlijkheid, je wil uitdrukken. Allemaal aspecten die hier thuishoren. 

 

Toen ik dit wist had ik mijn antwoord. Al jaren lang hield ik me in, durfde me niet goed uit te spreken, vond het moeilijk om te gaan staan voor wie ik werkelijk was. Hierdoor leefde ik op de rem en was ik niet integer tegenover mijzelf. Ik was stil, schaamde me snel en was de connectie met mijn eigen wil kwijt. 

 

Openbaring

Alleen de bewustwording liet dat vreemde gevoel in mijn keel al afnemen. Toen ik ging staan voor wie ik ben, me uit durfde te spreken en mijn authentieke zelf naar boven liet komen was het weg, gewoon verdwenen. 

 

Soms, heel soms is dat gevoel even terug. Dat merk ik altijd direct op. Het enige dat ik dan hoef te doen is onderzoeken waarin ik mezelf op dat moment laat tegenhouden, me niet over durf uit te spreken.

Zweverig?

Nee, juist niet!

 

Je bloedvaten transporteren je bloed door je lichaam, de lymfevaten zijn voor het transporteren van afvalstoffen en om overtollig vloeistof uit je weefsel te verwijderen. Om je lichaam van energie te voorzien zijn er chakra's. 

 

Chakra's zijn een soort van draaikolken van bewegende energie. Ieder chakra functioneert op zichzelf en geleid energiestromen.  Tegelijk werken ze samen en helpen elkaar in balans te blijven. De chakra's beïnvloeden activiteit in klierprocessen, lichaamsvorm,chronische lichamelijke kwalen, gedachten en gedrag. 

 

In je lichaam zijn zeven hoofdchakra's aanwezig. Op het moment dat bij één van deze chakra's de energie niet goed stroomt of zelfs stopt kan er een kleine of grote blokkade ontstaan.

 

Waaraan kan je merken dat de energie niet meer zo goed stroomt?

 •  Je voelt je lusteloos
 •  Je hebt stress (dit kan zowel lichamelijk als mentaal zijn)
 •  Je hebt lichamelijke klachten, bijvoorbeeld obstipatie, hoofdpijn of vage klachten waar je niet direct een verklaring voor hebt.
 • Je hebt weinig zelfvertrouwen
 • Je hebt meer rust in je leven nodig 

 

Het gaat om de balans. Om je een beeld te geven, de eerste 3 chakra's gaan over Vertrouwen, stabiliteit, gevoel, emoties en macht. Het 4e chakra over de relatie met jezelf en met anderen. Chakra 5, 6 en 7 gaan over communicatie, creativiteit, intuïtie en wijsheid

Het omvat alle aspecten in je leven en is daarmee ook de oplossing om je problemen en/of klachten op alle niveaus aan te gaan

Energie

Allemaal weten we hoe het voelt om weinig energie te hebben, of juist heel veel. Hoe fijn zou het zijn als je weet hoe je dit kunt regelen, hoe dit werkt in je lichaam. 

 

Soms zijn er omstandigheden die veel energie van je vragen. Stress, drukte, weinig slaap. U name it. Voldoende energie hebben om toch iedere ochtend weer uit je bed te kunnen komen moet ergens vandaan komen.  

 

 

Ons lichaam is altijd op zoek naar balans. Is er een onbalans kunnen er heel veel verschillende symptomen optreden waarmee je lichaam wil laten zien dat het niet goed gaat op deze manier. Dankzij deze balans kan je weer door. In een gezonde situatie wordt de oorzaak van het energietekort opgelost en vult het energietekort zich weer aan zodat de 'geleende' energie ook weer aangevuld is. Wordt de oorzaak van het energietekort niet opgelost dan kan het een langdurig probleem worden.  

 

Pak je de oorzaak van het energietekort niet aan dan kan er op de ene plaats een langdurig energietekort ontstaan en ergens anders een energieoverschot ontstaan.  In de meest ideale omstandigheid zijn je chakra's in balans. Nergens in je chakra's is een overschot of tekort. In dat geval ben je gezond, zit je lekker in je vel, ben je vrolijk en heb je een gezonde dosis energie tot je beschikking. 

 

Onbalans in je lichaam voel je, je merkt het in je doen en laten. Zelfs als het nog minimaal is. Wanneer er door omstandigheden ergens in je lichaam energie tekort is en meer energie nodig is om goed te kunnen functioneren zal dit "geleend" worden van een chakra dat daar het dichtst bij zit en nog wel voldoende functioneert. Een chakra dat iedere keer een te kort aan energie heeft zal de energie ergens vandaan moeten halen,  grote kans dat dit gehaald wordt bij een boven of onderliggend chakra. Tot ook dit chakra weer de energie ergens anders vandaan moet gaan halen en uiteindelijk klachten ontstaan als stress, burn out of bijvoorbeeld verminderde weerstand, vaak verkouden, grieperig etc.

 

Stressklachten, hartkloppingen, een onrustig gevoel, ontevredenheid, depressie, burn-out raken en zelfs pijn in je lichaam zijn allemaal signalen dat het echt tijd is voor grondig zelfonderzoek. 

 


Energie

Energie is belangrijk, dat is bekend! 

Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de energie banen die je lichaam en geest in stand houden. 

(on)balans

De aanleiding voor de "onbalans" kan bij zowel een emotioneel als lichamelijke klacht beginnen. Omdat alles met elkaar in verband staat, maakt het uiteindelijk niet uit waar en wanneer het begonnen is. Een zwak ontwikkeld chakra

Aangetoond is dat chakra’s het lichaam uit balans kunnen halen als je negatieve gedachten hebt, chemisch bewerkt voedsel eet en daarnaast kunnen diverse andere factoren uit je omgeving invloed hebben.

 

Een voorbeeld als je een zwak ontwikkeld chakra hebt:

Een van de chakra’s die vaak zwak ontwikkeld, of niet in balans is, is het eerste chakra. Dit resulteert vaak in vormen van angst en onzekerheid bij mensen.

Het vervelende van een zwak ontwikkeld eerste chakra is dat dit je ‘basischakra’ is. Als deze uit balans is werken de andere energiepunten in je lichaam ook minder goed.

 

Een zwak eerste chakra kan je bijvoorbeeld herkennen aan: 

 • Weinig fysieke energie.
 • Hoe je je voelt is sterk afhankelijk van externe factoren. Als alles goed gaat voel jij je ook prima, maar als dingen niet gaan zoals jij het gepland hebt voel je je angstig of onzeker en zit je niet lekker in je vel.
 • Je hebt niet veel vertrouwen in dingen die buiten je ‘comfort zone’ liggen.
 • Je gelooft dat geld je zekerheid geeft.
 • Andere signalen zijn: eetstoornissen, pijn aan benen en voeten, zwak immuunsysteem.

Zodra je gaat richten op het helen van pijn en verdriet uit het verleden en leert hoe je kunt omgaan met de problemen die er nu zijn in je leven merk je dat je stap voor stap vertrouwen krijgt. Vertrouwen in jezelf. Omdat zelfvertrouwen je bij alle keuzes in je leven helpt merk je dat alles een beetje makkelijker gaat. De bergen die je over moet worden heuveltjes of verdwijnen helemaal. Wie wil dat nou niet?

 

Gelukkiger, vol in het leven, met een flinke dosis zelfvertrouwen. Geloof mij, dit kan jij ook ervaren.

 

Oude patronen doorbreken

Door jou te voorzien van de juiste informatie leer ik je hoe je meer energie, zelfvertrouwen en rust in je leven gaat krijgen. Doorbreek oude patronen en door dit te doen merk je dat je stap voor stap meer en sneller naar je doel kunt werken. Ontdek wie jij werkelijk bent en durf hiervoor te gaan staan. Laat de wereld zien wie jij bent.

 

Ik heb er zelf jaren over gedaan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Vanuit mijn eigen reis naar meer (zelf)vertrouwen heb ik het 100% jezelf programma gemaakt waarmee jij kan profiteren van mijn ervaring.

 

In dit programma neem ik je mee op reis door jouw eigen leven. Alle 7 chakra's samen vormen een transformatie naar een gelukkiger leven met meer zelfvertrouwen. Het 100% jezelf programma biedt handvatten, hulpbronnen en tips die jou de hele reis steunen

 

Wat leer ik jou in het 100% jezelf programma.

 • Je leert duidelijke en realistische grenzen te stellen
 • Doordat je meer zelfvertrouwen hebt is het makkelijker om contacten en je relaties de aandacht te geven die ze verdienen.
 • Ontdek je eigen authentieke IK
 • De bergen waar je tegenop ziet worden heuveltjes of verdwijnen zelfs helemaal
 • Je krijgt meer connectie met het leven, weet dat jij er toe doet
 • Laat je dromen uitkomen. ontdek wat jij ECHT wilt.
 • En zeker niet onbelangrijk, hoe je meer rust in je leven kunt creëren 

Iedereen in je directe omgeving resoneert met jouw transformatie.

 

Een moeder met meer aandacht voor haar kinderen of een partner die niet meer depressief is. De impact op je omgeving mag je zeker niet onderschatten in wat het 100% jezelf programma je oplevert. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0