Gronden, hoe en wat?

Zit je vaak in je hoofd waardoor je het contact met je lichaam verliest? Slaap je slecht of vindt je het moeilijk om spanning los te laten? Grote kans dat gronden je kan helpen. Tijdens het gronden kan je je lichaam beter voelen en kun je spanning afvoeren.

Hier onder staat een makkelijke basis oefening voor je om te gronden. Neem dagelijks even 10 minuten de tijd om de stress en spanning van de dag achter je te laten en te voelen hoe je je nou eigenlijk echt voelt.

Gronden

 

  • Zet je voeten naast elkaar, op schouder breedte. Zorg ervoor dat je tenen naar voren wijzen. Verdeel je lichaamsgewicht gelijk over beide voeten en over de hele voet; niet alleen op de tenen, bal of hiel van de voeten.

  • Beweeg je knieën helemaal naar achteren, zodat ze “op slot” staan. Beweeg nu weer naar voren, totdat ze, lichtelijk gebogen, “van het slot“ zijn. Buig je knieën niet te ver door, dan krijg je spanning in je benen.

  • Kantel je bekken een keer voorover en een keer achterover. Zoek nu het “midden”. Het is de bedoeling dat je bekken het middelpunt vormt tussen je benen en bovenlichaam.

  • Ontspan je buik en bekkenbodemspieren. (de spieren die je aanspant als je naar het toilet moet)

  • Controleer je ademhaling door je handen op je buik te leggen. Bij inademen zet je buik uit en bij uitademen beweegt je buik terug naar de ontspannen stand..

  • Laat je armen naar beneden hangen en trek voorzichtig zonder te forceren je beide schouders op en laat ze “vallen” Ontspan je nek, schouders en borst.

  • Ontspan je kaakspieren en stel je voor dat er een draadje van je kruin naar boven loopt zodat je, je hoofd in een natuurlijke comfortabele stand houdt.

 

Je kunt nu voelen dat je voeten deel uitmaken van de ondergrond waar ze op staan.

 

Daardoor kun je negatieve of overtollige energie, zoals bijvoorbeeld spanning, frustratie, zorgen, angst of onrust weg uit je lichaam laten stromen. Je zult nu voelen hoe je voeten licht gaan tintelen, dit komt omdat er energie gaat stromen.

 

Mogelijk ga je in het begin verschillende dingen voelen. Misschien wordt je emotioneel, begin je te zweten of ga je anders dromen. Maak je hier geen zorgen om, laat het gewoon gebeuren. Het is een reactie van je lichaam en geest om, om te gaan met de negatieve energie

Heb je hulp nodig om te leren hoe je kunt gronden? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Zet de eerste stap naar meer balans in je leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0