Vijf vragen die je leven veranderen

We willen een goede moeder, echtgenote, vriendin en dochter zijn, vinden het belangrijk dat we goed presteren op de werkvloer, verwachten van onszelf dat we het ouderschap en onze carrière kunnen combineren en willen het huis zeven dagen in de week schoon houden. Oftewel: we leggen soms de lat behoorlijk hoog voor onszelf. Met deze levensveranderende vragen komt hier vandaag nog een einde aan!

Om te voorkomen dat we telkens in de stress schieten om zaken die er niet toe doen, is het belangrijk om onszelf dagelijks vragen te blijven stellen. Vragen die onze negatieve hersenspinsels veranderen in positieve gedachten en onszelf iedere dag weer meer motiveren.


Wat wil ik vandaag bereiken?

Het eerste wat we onszelf moeten afvragen zodra we wakker worden, is wat onze intenties zijn die dag. En hierbij hoef je helemaal niet te denken aan ambitieuze doelen of eindeloze to do-lijstjes. Het kan uit de kleinste, meest simpele dingen bestaan. Zoals bijvoorbeeld je man laten weten hoeveel je van hem houdt, een momentje met de kinderen of rust voor jezelf.


Waarom doe ik dit?

Sta bij alles wat je doet stil bij de reden ervan. Zeg je die goede vriendin af, omdat je moe bent of omdat je diep van binnen het gevoel hebt dat jullie uit elkaar zijn gegroeid? En heb je een baan waarvan je écht gelukkig wordt of waarvan je kunt leven? Wees hierbij ook vooral eerlijk naar jezelf en anderen toe. En misschien nog wel belangrijker: doe alleen de dingen waar jij gelukkig van wordt. Voelt het niet goed? Dan kun je het misschien maar beter niet doen.


Waarom eet ik dit?

We haasten 's ochtends om niet te laat op werk te komen, eten vervolgens vluchtig iets onderweg en grijpen door de drukte naar snacks: gezond eten schiet er wel eens bij in. Stel jezelf daarom ook - voordat je die hele chocoladereep naar binnen schuift - de vraag wáárom je iets eet. Omdat het makkelijk is? Omdat het lekker is? Of omdat het goed voor je is? Vergeet niet voor jezelf te zorgen en eet - naast de stiekeme tussendoortjes - voedsel waar je gelukkig en energiek van wordt.


Waarom deel ik dit?

Of het nu om een post op social media gaat of om een gesprek met vriendinnen of je partner: sta altijd stil bij wat je met je naasten deelt. Hoe stel je jezelf op tegenover je geliefden en op welke ideeën breng je ze met je uitspraken? Ben je het type persoon die je zelf ook zou willen leren kennen? Of neem je de mensen van wie je houdt vaak voor lief? Ze zeggen niet voor niets dat je 'krijgt wat je geeft'. Dus zorg dat je in je relaties en vriendschappen vreugde en liefde brengt zodat je je zelf automatisch ook gelukkiger voelt.


Waar ben ik trots op?

Sta tenslotte altijd stil bij wat je die dag hebt bereikt. Heb je vandaag iets gedaan, gedeeld of besloten waar je stiekem best trots op bent? Herinner jezelf hieraan! Het is belangrijk om niet alleen de grote prestaties, maar ook de kleine dingen in het leven te vieren. Heb je vandaag iemand aan het lachen gemaakt, is het je gelukt om die belangrijke deadline te halen of heb je een ruzie bijgelegd? Geniet van deze momenten en wees trots op jezelf!

Verstrikt raken in een hectisch bestaan waarbij de dagen voorbij vliegen en we nergens meer bij stilstaan, is de makkelijkste manier om onszelf van onze geluk en bewustzijn te beroven. Wees je élke dag bewust van deze vijf vragen. Wedden dat ze je leven in positieve zin zullen veranderen!

Wil je je leven veranderen? Lukt het niet alleen? Neem contact op om kennis te maken. Zet een eerste stap buiten je comfortzone en verander je leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0